Udka z kurczaka ze złocistą skórką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Rozpływają się w ustach. Mięciutkie że złocistą skórką na wierzchu. Idealne na niedzielny obiad.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 udek z kurczaka
    słodka papryka
    sól
    pieprz
    rozmaryn
    ziele angielskie
    liść laurowy
    3 duże ząbki czosnku
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka ze złocistą skórką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka z kurczaka 1. Udka z kurczaka myjemy osuszamy nacieramy solą, pieprzem, posypujemy słodka papryką, układamy na brytfance. Dodajemy czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, rozmaryn. Wlewamy olej, wodę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na ok 2 godziny przykrywając brytfanke folią aluminiową. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aby skórką stała się chrupiąca.

Porady

Udka najlepiej przygotować i przyprawić dzień wcześniej aby przeszły przyprawami i wstawić do lodówki na całą noc

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować