Udka z kurczaka w panierce

  • wyświetlono: 601 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybki, smaczny sposób,na przygotowanie mięska z rosołu na drugie danie obiadowe.

jolcia

Składniki

- porcje kurczaka z rosołu ( udka, pałki )
- bułka tarta
-przyprawa do kurczaka
- olej

Sposób przygotowania przepisu:

Udka z kurczaka w panierce

  • 1. Ugotowane w rosole mięso, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i po chwili na patelnię wysypujemy bułkę tartą ( ok. 1 łyżki ). Następnie kładziemy na bułkę mięso i posypujemy szczyptą przyprawy do kurczaka.
  • 2. Po chwili przewracamy mięso na drugą stronę, i ponownie posypujemy szczyptą przyprawy do kruczka i odrobiną bułki tartej. Mięso często przewracać i smażyć na rumiano.
  • 3. Przed podaniem mięsa, możemy skórkę polać tłuszczem z bułką tartą. Podawać z ulubionymi dodatkami,

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadKurczakdróbobiad

Komentarze

Podobne przepisy

image-09xf7uu

Dodane przez: Nashelly

Nuggetsy z kurczaka w panierce z chipsów

Nowy sposób na chrupiącą, pyszną....

kurczak w majonezowej panierce

Dodane przez: capri

filety z kurczaka w majonezowej panierce

Delikatne kotlety z kurczaka na...

Udka w panierce

Dodane przez: Doraa

Udka w panierce

Udka w panierce z płatków kukurydzianych,...

Udka z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

Dodane przez: Jaga85

Udka z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

Sos jest nieco słodki i jednocześnie...

kurczak

Dodane przez: dusiowa

Udka z kurczaka w miodzie

mięsne udka na słodko

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE