Udka z gęsi z ananasem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pikantne, pyszne mięso z gęsi, w połączeniu ze słodkimi owocami. Pycha :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże udka z gęsi
    pół ananasa świeżego
    2 ząbki czosnku
    pół szklanki soku ananasowego
    3 łyżki jasnego sosu sojowego
    1 łyżeczka curry
    pół łyżeczki mielonego chili
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z gęsi z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć i osuszyć. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sosem sojowym, solą, curry i chili. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na min.3-4 godz.
  • 2. Po tym czasie udka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ananasa obrać ze skórki i pokroić w dość grubą kostkę. Obłożyć mięso i zalać sokiem. Naczynie przykryć i piec ok.60 minut w 180 st. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryć, by mięso się ładnie zrumieniło. Podawać np. z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować