Delikatne roladki które zrobiłam z udek wyluzowanych. Jako nadzienie dodałam oscypka, może też być inny ser oraz kabanosy i suszone pomidory. Proste fajne roladki na obiad, a można też spakować sobie do pracy i zjeść na zimno.
45 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
6 udek bez skóry wyluzowanych
70 g kabanosów
6 pomidorów suszonych
15 dkg oscypka
sól, pieprz
papryka wędzona
papryka słodka
przyprawa do kurczaka
3 łyżki oleju rzepakowego
Udka wyluzowane z kabanosem i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oscypka ścieram na tarce jarzynowej. Do miski wlewam olej, dodaję sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną, przyprawę do kurczaka, wkładam udka i obtaczam je dokładnie w przyprawach.Odstawiam na godzinę do lodówki. Na każdym kawałku udka w środku, układam łyżkę oscypka, dodaję trzy kabanosy, pomidora suszonego. Zwijam w roladę i spinam wykałaczkami. Udka smażę na oleju rozgrzanym , obracając z każdej strony od czasu do czasu około 15 minut.
Komentarze