Udka w warzywach

5 (153 ocen)

  • 15 min

Mój sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu.

  • 15 min

Składniki:

  • mięso z rosołu
    1/2 główki młodej kapusty
    3 pomidory
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    pęczek koperku
    1/2 szklanki białego wytrawnego wina
    warzywa z rosołu
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    sól, pieprz, papryka słodka
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z pomidorami 1. Cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić na odrobinie oliwy. Dodać posiekaną kapustę, a gdy ta zwiędnie, pokrojone pomidory.
  • Warzywa 2. Marchewkę, pietruszkę i selera ugotowane w rosole pokroić i wymieszać z warzywami.
  • Udka duszone w warzywach 3. Warzywa pospać pieprzem, solą i słodką papryką, zalać białym winem, włożyć mięso, posypać posiekanym koperkiem i dusić około 30 minut. Pod koniec duszenia wymieszać z przecierem pomidorowym. Podawać z ziemniaczkami :)

Porady

Mięso i warzywa z rosołu/zupy najlepiej wyjąć zanim się całkiem ugotują, żeby się nie rozpadły w trakcie duszenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Młoda kapusta Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować