Udka w sosie warzywnym

3 (1 ocen)

  • 40 min

Smaczny warzywny sos pełen aromatu.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 szt udka kurczaka
    olej do smażenia
    1 cebula
    2 ząbki czosnek
    1/2 szt bakłażan
    1/2 szt cukinii
    1 marchewka
    1 papryka czerwona
    pieprz
    Sól morska
    papryka słodka mielona
    Przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy osuszamy i usuwamy z nich kości. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na oleju. Smażymy na złoto. Do udek dodajemy pokrojoną w paski paprykę pokrojonego w kostkę bakłażana w plasterki cukinię. Następnie dodajemy posiekany czosnek startą marchewkę i pokrojoną cebulę.
  • 2. Smażymy wszystko razem. Podlewamy gorąca wodą. doprawiamy sola , pieprzem i papryką w proszku dusimy. Kiedy mięso jest miękkie wyciągamy je z sosu. Sos miksujemy blenderem na jednolity krem. zaciągamy śmietaną 30 procent , wkładamy udka i zagotowujemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować