Udka w sosie pomidorowo- śliwkowym

5 (160 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawe w smaku udka, w sam raz na niedzielny obiad

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
    łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    łyżeczka majeranku
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    szklanka bulionu drobiowego
    sól do smaku
    5 łyżek koncentratu pomidorowego
    łyżka cukru
    łyżka keczupu
    4 łyżki powideł śliwkowych
    łyżeczka octu
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w sosie pomidorowo- śliwkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka umyć, osuszyć i posypać słodką mieloną papryką oraz majerankiem. Cebule obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, keczup, powidła, ocet, cukier, sól i bulion. Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować. Udka przełożyć do naczynia żaroodpornego zalać sosem i piec godzinę w temperaturze 180C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować