Udka w Pa ryżu

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kolorowe danie z delikatnym mięsem z kurczaka, z sosem który, nadaje potrawie wyrazistego smaku.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 5 udek z kurczaka
    • Sól
    • Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
    • Cebula
    • Olej do smażenia
    • 2 papryki czerwone
    • 3 marchewki
    • Kostkę rosołową
    • 2 torebki ryżu
    • Kurkuma
    • 2 szk. Passaty
    • Groszek konserwowy
    • Chili

Udka w pa ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka 1. Udka kroimy na połówki.
    Doprawiamy przyprawą Pomysł na soczystego kurczaka oraz solą.
  • udka 2. Wkładamy do woreczka.
    Pieczemy 30 minut w 180 ° C.
  • cebula 3. W tym czasie, co udka się pieką, obieramy cebulę, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • papryka 4. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paski paprykę.
  • marchew 5. Marchew obieramy, drobno kroimy dodajemy do warzyw.
  • kostka 6. Podlewamy szklanką wody.
    Dodajemy kostkę rosołową.
  • ryż 7. Wsypujemy ryż i prużymy do chwili, kiedy będzie dobry.
  • kurkuma 8. Doprawiamy solą oraz kurkumą.
  • passata 9. Wlewamy passatę.
  • groszek 10. Mieszamy razem z groszkiem.
  • ryż 11. Doprawiamy jeszcze chili.
    Ryż łączymy z mięsem.
  • danie 12. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy