Udka w chrupiącej panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Najlepszy obiad na szybko :)

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    8 udek z kurczaka
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej
    2 szklanki płatków kukurydzianych
    olej do głębokiego smażenia
    Ciasto naleśnikowe:
    1,5 szklanki mąki
    2 jajka
    1 łyżeczka pieprzu cayenne
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 szklanka mleka
    sól

Udka w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: mąkę wymieszaj z przyprawami, mlekiem i jajkiem. Ciasto powinno być dość gęste.
    Udka umyj i podziel na połówki. Gotuj 10 minut w wodzie z przyprawą. Bułkę tartą wymieszaj z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Mięso zanurz na 10 minut w cieście naleśnikowym. Wyjmij i starannie obtocz w płatkach kukurydzianych z bułką tartą. Smaż w głębokim oleju, aż płatki lekko zbrązowieją. Podawaj z frytkami.
    Przepis pochodzi z mojego bloga http://adventures-inthekitchen.blogspot.com :)

Porady

Do płatków kukurydzianych i bułki tartej można dodać 100 g orzeszków ziemnych http://adventures-inthekitchen.blogspot.com

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy