Udka potrójnie czosnkowe

0 (0 ocen)

Dla amatorów czosnku - smakowita propozycja :)

Składniki:

  • 1 kg udek
    4 ząbki czosnku
    sos chili-czosnkowy
    czosnek suszony w płatkach
    sól, pieprz
    słodka papryka
    olej

Udka potrójnie czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek kroimy w plasterki, udka nakłuwamy nożem i nadziewamy czosnkiem. Obsypujemy je przyprawami i skrapiamy sosem chili-czosnkowym. Całość posypujemy czosnkiem w płatkach. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed wstawieniem do piekarnika mięso skrapiamy olejem i podlewamy 1/2 szklaki wody. Pieczemy około godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy