Udka pod kołderką sera wędzonego

0 (0 ocen)

Tymi udkami podbiłam serca domowników.

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    4 grubsze kawałki sera wędzonego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    6 ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
    250 ml czerwonego wina
    sól i pieprz
    łyżka masła

Udka pod kołderką sera wędzonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek posiekać i zalać winem. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach, posolić. Udka oczyścić, umyć i włożyć do winnej marynaty na 2 godziny. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, włożyć udka i zalać odrobiną marynaty. Udka piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni. Pod koniec zlać marynatę i na każde udko ułożyć wędzony ser. Chwilę zapiekać. Podawać z kapustą zasmażaną i ziemniakami.

Porady

Przepis na 4 porcje

Komentarze

Podobne przepisy