Udka po amerykańsku

  • wyświetlono: 600 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Szybka i smaczna propozycja na rodzinny obiad

aliss06
  • 100min

Składniki

4 udka z kurczaka
1 szklanka ryżu
0,5 l rosołu lub wywaru warzywnego
przyprawa do kurczaka
100 g mieszanki warzyw mrożonych
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Udka po amerykańsku

  • obsmażamy na patelni1. Udka dokładnie oczyść i opłucz, następnie obsyp przyprawą (nie przesadź, bo danie będzie za słone ;p). Następnie obsmaż na rozgrzanej patelni z obydwu stron.
  • udka przekładamy do naczynia i posypujemy pietruszką2. Do naczynia żaroodpornego wsyp ryż, na to wyłóż mrożone warzywa, udka i posyp obficie posiekaną natką pietruszki.
  • zalewamy rosołkiem3. Całość zalej rosołem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz ok 1-1,5 godziny w tem. 200 C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżmoj_niedzielny_obiadKurczakmama_mnie_nauczylawarzywapieczenierosołeksmaczneszybkie

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak po amerykańsku

Dodane przez: tonajezyku

Kurczak po amerykańsku? A co to takiego?

Wzięłam kurczaka, parę składników...

Schabowe po amerykańsku z frytkami

Dodane przez: RedakcjaPP

Schabowe po amerykańsku z frytkami

Gdy je robiłem, zabrakło soli....

udka po myśliwsku

Dodane przez: rena123

Udka po myśliwsku

Pyszne udka - znakomite na obiad...

Udka po marokańsku

Dodane przez: Ewelina Marcin

Udka po marokańsku

Nieziemsko pachnące, delikatne...

image-1vtywta

Dodane przez: Magster

UDKA KURCZAKA PO MYŚLIWSKU

Przepis zaczerpnięty z kuchni węgierskiej,...

Udka po baskijsku

Dodane przez: Ewelina Marcin

Udka po baskijsku

Soczyste udka w towarzystwie niezwykle...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE