ĆWIARTKI KURCZAKA PIECZONE Z SOSEM SŁODKO-PIKANTNYM I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM

4.48 (165 ocen)

  • 2 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niezwykle aromatyczne mięso z kurczaka - idealny obiad na niedzielę!

  • 2 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka,
    3 łyżki oleju,
    3-4 łyżki słodko-pikantnego sosu chili Tao Tao,
    2 łyżeczki majeranku,
    1/2 łyżeczki soli,
    2 ząbki czosnku,
    czosnek niedźwiedzi,
    kilka gałązek natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ćwiartki kurczaka pieczone z sosem słodko-pikantnym i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka układam na blaszce do pieczenia.
    Przygotowuję marynatę z: oleju, sosu chili, soli i majeranku, nacieram kurczaka.
    Mięso dość obficie posypuję czosnkiem niedźwiedzim oraz zwykłym czosnkiem pokrojonym w plasterki. Obkładam gałązkami pietruszki.
    Zostawiam na minimum 12 godzin w lodówce.
    Piekę przykrytego folią aluminiową około 1 godz. 20 min., w 180 stopniach. Następnie zdejmuję folię i piekę kolejne 20 minut do momentu zarumienienia się mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować