Udka pieczone w tymianku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny szybki obiadek.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 udek (od kurczaka )
    200 gram pieczarek
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    Sól i Pieprz do smaku
    1 łyżeczka tymianku
    2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone w tymianku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.

    Do miseczki dodajemy po kolei wymienione przyprawy wszystko razem mieszamy.

    Posypujemy mięso przyprawami z obu stron zostawiamy na 30minut.

    Cebule obieramy i kroimy w plastry , czosnek tak samo .

    Pieczarki myjemy i kroimy .

    Na blaszce układamy mięso oraz cebule czosnek i pieczarki .

    Zalewamy wszystko wodą i pieczemy około 50 minut W temperaturze 180°

    Mięso co jakis czas obracamy na drugą stronę.

    Podajemy z ziemniakami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować