Udka pieczone w piwie

  • wyświetlono: 172 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Polecamy szczególnie tym, którzy kochają mięso drobiowe. W tej wersji wyszło bardzo soczyste, przede wszystkim aromatyczne.

DSC_1166
  • 2 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

2 udka kurczaka
250 ml jasnego piwa
1 łyżka miodu
50 ml sosu ponzu
1 łyżka mielonej czerwonej papryki
2 gałązki świeżego rozmarynu

Sposób przygotowania przepisu:

Udka pieczone w piwie

  • Udka pieczone w piwie1. Udka oczyszczamy, nakłuwamy.

    Piwo mieszamy z miodem, sosem ponzu, mieloną papryką i gałązkami rozmarynu.

    Udka marynujemy minimum godzinę.

    Przekładamy, razem z marynatą, do naczynia żaroodpornego.

    Całość pieczemy 45 minut w 180°C, co jakiś czas polewając marynatą.

    5 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

udka z kurczakadania z piekarnikadania drobiowepieczony drób

Komentarze

Podobne przepisy

golonka  w piwie

Dodane przez: majka190382

GOLONKA PIECZONA W PIWIE

Czasem poprostu trzeba zjeść kawał...

Pieczone kacze udka w pomarańczach

Dodane przez: Goszka

Pieczone kacze udka w pomarańczach

Marynowałam przez noc w soku z...

Udka pieczone w śmietanie

Dodane przez: Gregorhspeed

Udka pieczone w śmietanie

Nie lada rarytas, gdzie por w połączeniu...

Biała kiełbasa

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Chrupiące kiełbaski pieczone w...

Golonki pieczone w piwie

Dodane przez: luna19

Golonki pieczone w piwie

dobry kawał mięcha

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Dodane przez: Młoda mama

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Dzisiaj zaproponuję Wam wyśmienity...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE