UDKA PIECZONE W MARYNACIE SŁODKO-PIKANTNEJ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne mięso z kurczaka - lekko pikantne z chrupiącą skórką. :)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    4 udka z kurczaka.

    Składniki marynaty:
    2 łyżki sosu słodko-pikantnego chili,
    łyżka oleju z dodatkiem bazylii,
    1/2 łyżeczki soli,
    łyżeczka bazylii,
    łyżeczka suszonej natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone w marynacie słodko-pikantnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję i osuszam.
    Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc).
    Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.
    Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Sylwester Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować