Udka pieczone w marchewce i groszku

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo łatwy sposób na pyszny obiadek, udka z kurczaka z marchewka i groszkiem.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 6 porcji udek z kurczaka
    • 1 opakowanie Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
    • 1 cebula
    • 1 opakowanie groszku z marchewką
    • ½ szklanki śmietany 12 %
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone w marchewce i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso przekładamy do miski, solimy i doprawiamy Pomysłem na soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
  • warzywa 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, dodajemy groszek z marchewką, podlewamy 1 szklanką wody i gotujemy.
    Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i pod koniec gotowania wlewamy hartując do warzyw. Chwilkę gotujemy aż sos się zagęści.
    Warzywa przekładamy do naczynia i na wierzch układamy udka z kurczaka.
  • danie 3. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować