Udka pieczone

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja ulubiona część kurczaka :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
    2 cebule
    2 łodygi selera naciowego
    1/2 kopru włoskiego
    przyprawa do kurczaka
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    marynata:
    1 łyżka musztardy
    4 ząbki czosnku
    1/2 łyżki sosu chili
    po 1 łyżce maggi i octu balsamicznego
    po 1 łyżeczce słodkiej papryki i pieprzu ziołowego
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Udka oczyścić i natrzeć marynatą. Odstawić na noc do lodówki. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać przyprawą do kurczaka i natką pietruszki, cebulę, seler i koper pokroić i dodać do mięsa. Piec pod przykryciem około godziny w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marynata Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować