Udka oraz piersi kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Piersi kacze zapiekane z owocami posmakują wszystkim, którzy lubią kaczkę .Mięso jest soczyste, miękkie .

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 udka kacze
    • 1 pierś kacza
    • Przyprawa do kaczki
    • 1 opakowanie żurawiny
    • 2 duże gruszki
    • Sól

Udka oraz piersi kacze zapiekane z żurawiną oraz gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kaczka 1. 1. Pierś z kaczki kroimy na pół a z udek wyjmujemy kości.
    2. Mięso solimy i posypujemy przyprawą do kaczki.
    3. Następnie wkładamy w woreczek do pieczenia.
    4. Dodajemy żurawinę.
    5. Gruszki myjemy i kroimy w cząstki, dodajemy do kaczki.
    6. Woreczek zamykamy.
    7. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
    8. Kaczka gotowa.
    9. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy