Udka na ostro z piekarnika

4.5 (162 ocen)

polecam szybki, smaczny i ostry obiad

Składniki:

  • - 2 udka z kurczaka lub 4 podudzia
    - 1-2 ząbki czosnku

    mieszanka przypraw:
    - 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    - 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros
    - 2 szczypty papryki ostrej
    - 1 szczypta imbiru
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka na ostro z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę i posypujemy mieszanką przypraw. Odstawiamy na jakiś czas. Mięso najlepiej przygotować rano i w porze obiadowej zapiekać w piekarniku.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut lub nieco dłużej.

Porady

Podajemy z brokułami lub ulubioną surówką i ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować