REKLAMA

Udka miodowo-musztardowe

wyświetlono: 229 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Klasyczne udka pieczone w miodowo-musztardowej marynacie są przepyszną propozycja obiadową. Kuszą aromatem i złocistym kolorem. Jedno z naszych ulubionych dań obiadowych.

opublikowany: 17.03.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 8 osób
  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 podudzi z kurczaka
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki miodu wielokwiatowego
    2 łyżki musztardy Dijon
    2łyżki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
    Sól
    Czarny pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Udka miodowo-musztardowe?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód, oliwę oraz musztardy mieszamy razem tworząc marynatę. Podudzie z kurczaka myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podudzia umieszczamy w marynacie, na co najmniej kilka godzin (najlepiej na noc).
    Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 190 stopniach C przez około 1h pod przykryciem. Następnie pieczemy jeszcze 20-25 minut bez przykrycia podlewając mięso co kilka minut marynatą.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: agarybak76 IMG_1607 — kopia

Żeberka miodowo-musztardowe

Pyszne, aromatyczne mięsko o słodko- kwaśnym, ale zdecydowanym smaku. Polecam!

kategoria: Dania główne opublikowany: 17.11.2014 | wyświetlono: 171648 Książki kucharskie: 24 | Polecenia: 4

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE