Udka kurczaka zapiekane w cieście francuskim

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz.

Przygotowane w ten sposób są bardzo soczyste w środku.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 8 udek kurczaka
    2 opakowania ciasta francuskiego
    2 łyżki startego sera
    Przyprawa do kurczaka
    cebula suszona
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Udka kurczaka zapiekane w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka kurczaka posypać przyprawą do kurczaka, zalać oliwą, wymieszać i odstawić do lodówki na ok. godzinę.
  • 2. Ciasto francuskie pokroić na 1,5 cm paski. Udka kurczaka wstępnie podsmażyć na patelni, przestudzić, posypać startym serem, oprószyć suszoną cebulką i owinąć je paskami ciasta jak spiralki. Piec w piekarniki ok. 50 minut.

Porady

Kurczaka najlepiej zamarynować dzień wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować