Udka kurczaka z potrawką

4.5 (188 ocen)

  • 35 min

Przepis powstał z tego co aktualnie miałam w lodówce.Dodam że składniki były przeznaczone na inną potrawę,ale ta była szybciutka i,jak się okazało,pyszna.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 udka kurczaka,3 duże pomidory,10 pieczarek,2 papryki żółte, szczypiorek,sól,pieprz,przyprawa do kurczaka,bazylia,oliwa.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka z potrawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć,natrzeć solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka,skropić oliwą,przełożyć do żaroodpornego naczynia.Wstawić do kombiwara na 30 min.W tym czasie pokroić w kostkę pieczarki,paprykę oraz sparzone i obrane pomidory,a także posiekany szczypior.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i bazylią(ja użyłam świeżej).Dodać do udek.Dusić razem do miękkości,,od czasu do czasu mieszając.

Porady

Do potrawki można dodać bakłażana lub inne sezonowe warzywa,będzie bardziej urozmaicona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować