Udka kurczaka smażone z natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo proste, smaczne i aromatyczne danie.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 - 4 udka kurczaka
    jajko
    mąka

    łyżeczka ziół dalmatyńskich
    łyżeczka natki pietruszki ( drobniutko posiekana )
    łyżka oleju
    łyżeczka soku z cytryny
    sól , pieprz do smaku

    kilka gałązek natki pietruszki

    olej do smażenia

Udka kurczaka smażone z natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć , oczyścić, osuszyć i natrzeć miksturą z oleju, cytryny , ziół i natki. Pozostawić w lodówce na 20 min.
    Następnie oprószyć mąką. Zamaczać w rozbełtanym jajku i smażyć na złoty kolor. Na patelnię, po smażeniu udek, wrzucić kilka gałązek natki pietruszki. Na nich ułożyć usmażone udka. Całość przykryć i jeszcze grzać ok. 10 min na minimalnym ogniu. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy