udka kacze z kapustą z jabłkami, ziemniakami z szybkowara

4.5 (144 ocen)

smaczny, syty i szybko przygotowany obiad w jednym garnku..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • udka z kaczki 2 sztuki, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, jabłka 2 sztuki, kapusta biała 1/2 główki, ziemniaki 70 dag, przyprawa do zup i potraw w płynie 4 łyżki, woda 1 szklanka, posiekany koperek 1/2 pęczka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kacze z kapustą z jabłkami, ziemniakami z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. udka kaczki dobrze natrzeć pieprzem grubomielonym, majerankiem, kucharkiem wymieszanymi z olejem rzepakowym, schować do lodówki na kilka godzin, w garnku szybkowara 5 litrów zrumienić
  • etap 2. do udek włożyć pokrojone dość grubo obrane jabłka i z 2 minuty podsmażać
  • etap 3. dodać pokrojoną sparzoną wrzątkiem na durszlaku kapustę, obrane ziemniaki, wlać przyprawę w płynie razem z wodą, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia gotować na mniejszym ogniu z 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
  • etap 4. podać udka z kapustą z jabłkami, ziemniakami i posypane posiekanym koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować