Udka Hula kula

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Soczyste nadziewane udka aromatycznymi warzywami

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 8 udek z kurczaka
    • Przyprawa „Pomysł na soczystego kurczaka”
    • Sól
    • 20dag brukselki
    • 1 marchew
    • 1 papryka czerwona
    • ½ pęczka szczypiorku
    • 3 łyżki ketchupy pikantnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka hula kula - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Z mięsa wyjmujemy kości, doprawiamy przyprawą na soczystego kurczaka oraz solimy
  • warzywa 2. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, po czym kroimy na 3 części i przekładamy do miski
    Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z brukselką
    Paprykę kroimy w drobne paseczki, a szczypiorek drobno siekamy
    Wszystkie warzywa mieszamy razem z ketchupem
  • farsz 3. Gotowym farszem nadziewamy udka, mięso zawijamy tak, aby farsz nam nie wypadł
  • udka 4. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 min w 180 stopniach Celsjusza
  • udka 5. 8. Udka gotowe
    9. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Papryka Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.37 (231 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pieczone udka z kaczki

To może cię zainteresować