UDKA KURCZAKA FASZEROWANE WARZYWAMI

4.96 (175 ocen)

  • 2 godz.

Pieczone udka kurczaka z dodatkiem warzyw to zdrowa i smaczna propozycja obiadu. Przepis na to danie dostałam od siostry.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 10 udek z kurczaka

    1 por

    100 g marchewki

    1 papryka

    przyprawa do kurczaka

    sól, pieprz, papryka do smaku

    ojej do blachy







Wystaw ocenę:

4.96 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka faszerowane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć, osączyć, wyjąć kości, (nie naruszyć kształtu udka).
  • 2. Mięso natrzeć przyprawami, włożyć do lodówki na 1 godzinę.
  • 3. Warzywa umyć, obrać, rozdrobnić, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką w proszku.
  • 4. Udka nafaszerować warzywami, spiąć wykałaczką, ułożyć na wysmarowanej olejem blasze lub aroodpornym naczyniu.
  • 5. Piec około 50 min. w temp. 220 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować