Udka faszerowane rodzynkami i cebulą.

0 (0 ocen)

  • 60 min

To danie jest dla osób, które lubią odrobinę słodyczy w mięsie.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 cukinii
    1/3 czerwonej papryki
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    cukier
    1 garść rodzynek
    2 duże cebule
    1 łyżka cynamonu
    kurkuma
    olej
    przyprawa do kurczaka lub tandoori masala
    kuskus- ilość w zależności od upodobań(1/2 szklanki wystarczy na 2 osoby)

Udka faszerowane rodzynkami i cebulą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka faszerowane rodzynkami i cebulą 1. Udka myjemy i filetujemy. Nacieramy przyprawą tandoori masala, solą, pieprzem i olejem.
  • udka z cebulą i rodzynkami 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy posiekaną cebulę. Dodajemy odrobinę soli i nieco więcej cukru do smaku. Dodajemy cynamon i 1 łyżeczkę kurkumy. Na koniec wsypujemy rodzynki. Udka nadziewamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
  • udka faszerowane rodzynkami i cebulą 3. Dodajemy również pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię- 1/2 całości.pieczemy w piekarniku w termoobiegu 160 stopni około40 minut
  • udka faszerowane cebulą i rodzynkami 4. Przyrządzamy kuskus dodając do niego sól, kurkumę oraz pozostałe warzywa zrumienione na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy