To danie jest dla osób, które lubią odrobinę słodyczy w mięsie.
60 min
Składniki:
1/2 cukinii
1/3 czerwonej papryki
natka pietruszki
sól
pieprz
cukier
1 garść rodzynek
2 duże cebule
1 łyżka cynamonu
kurkuma
olej
przyprawa do kurczaka lub tandoori masala
kuskus- ilość w zależności od upodobań(1/2 szklanki wystarczy na 2 osoby)
Udka faszerowane rodzynkami i cebulą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka myjemy i filetujemy. Nacieramy przyprawą tandoori masala, solą, pieprzem i olejem.
2.Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy posiekaną cebulę. Dodajemy odrobinę soli i nieco więcej cukru do smaku. Dodajemy cynamon i 1 łyżeczkę kurkumy. Na koniec wsypujemy rodzynki. Udka nadziewamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
3.Dodajemy również pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię- 1/2 całości.pieczemy w piekarniku w termoobiegu 160 stopni około40 minut
4.Przyrządzamy kuskus dodając do niego sól, kurkumę oraz pozostałe warzywa zrumienione na patelni.
Komentarze