Udka faszerowane mielonym i pieczarkami

  • wyświetlono: 16274 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smakowita uczta dla osób ceniących sobie niepowtarzalny i niestandardowy smak w połączeniu z jakością.

Ivana
  • 30min

Składniki

-udka z kurczaka - 1 kg (małe)
-mielone - 30 dag
-pieczarki - 30 dag
-cebula - 1 mała
-świeża pietruszka - 1 pęczek
-przyprawa do kurczaka - 1 łyżka
-pieprz - pół łyżeczki
-sól - pół łyżeczki
-jajko - 1
-bułka tarta -1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Udka faszerowane mielonym i pieczarkami

  • 1. FARSZ
    Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć z cebulą na maśle.
    Wystudzić i dodać do mielonego wraz z posiekaną pietruszką oraz jajkiem i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem.

    Następnie wydrylować kość z udka. Do środka wkładamy przygotowany farsz. Mięso posypujemy przyprawą do kurczaka. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 min w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

krokiety

Dodane przez: agarybak76

Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami

Najbardziej lubiane i najczęściej...

pychota :)

Dodane przez: beciiaaa

Cukinia faszerowana mięsem mielonym z kaszą...

Pyszna cukinia z wyjątkowym nadzieniem....

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Dodane przez: Justyś

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Smaczny sposób na cukinię faszerowaną

pomidory faszerowane mielonym z pieczarkami

Dodane przez: agarybak76

Pomidory faszerowane mielonym z pieczarkami

Efektownie się prezentują i wybornie...

Udka faszerowane brokułami i serem.

Dodane przez: smak i uczucie

Udka faszerowane brokułami i serem

Moja propozycja na smaczny obiad....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE