Udka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne danie

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag sera żółtego
    20 udek
    1 kg pieczarek
    10 dag cebuli
    1 wegeta
    1 przyprawa do kurczaka
    1 zioło prowansalskie
    olej

Udka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki potrzeć na tarce jarzynowej i udusić doprawić przyprawami i usmażoną cebulę , ser żółty potrzeć na tarce jarzynowej i wszystko połączyć
  • 2. Obrane z kości udka smarujemy w środku wegetą wkładamy farsz i zawiązujemy wykałaczkami.Do miski wlewamy 2 łyżki oleju+przyprawa do kurczaka+zioła i obtaczamy.Piec około 1 godz w temperaturze 200 stopni C
    Smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy