Udka dyniowo - imbirowe z pikantną curry

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię wykorzystywać dynię do różnych potraw, rowniez mięsnych . Tym razem przygotowałam pyszne udka z kurczaka. Tak przyrządzone udka nie tylko ładnie wyglądają , ale rowniez świetnie smakują.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka
    2 łyżki gęstego, pomarańczowego pure z dyni
    2 łyżki pasty imbirowej
    2 łyżki jogurtu greckiego
    plaska łyżka curry
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Udka dyniowo - imbirowe z pikantną curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • W miseczce mieszamy ze sobą pure z dyni,   pastę imbirową , jogurt oraz przyprawę curry. 1. Udka oczyszczamy, myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem. Mięso nacieramy solą i pieprzem.
    W miseczce mieszamy ze sobą pure z dyni, pastę imbirową , jogurt oraz przyprawę curry.
    Tak przygotowaną masą polewamy lub nacieramy znajdujące się w pojemniku udka. Mięso wstawiamy do lodówki na całą noc.
  • Nacieramy mieso. 2. Na drugi dzień, układamy udka na blaszce do pieczenia, polewamy sosem i wstawiamy do piecyka.
    Pieczemy przez około 1 godzinę w 180 C. Podczas pieczenia polewamy powstałym sosem.
  • Upieczone udka 3. Udka są bardzo smaczne. Polecam na pyszny obiad :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Imbir Mięso Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować