Udka duszone w kapuście włoskiej

0 (0 ocen)

  • 50 min

...

  • 50 min

Składniki:


  • 4 udka z kurczaka
    1/2 główki kapusty włoskiej
    1 marchew
    2 cebule
    1 mała papryka czerwona
    1 kostka bulionu warzywnego
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia

Udka duszone w kapuście włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć ,osuszyć ,natrzeć solą i pieprzem.W rondlu rozgrzać trochę oleju i obsmażyć z obu stron.Podlać wodą i wrzucić kostkę rosołową.Dusić pod przykryciem.
    Przygotować warzywa; cebulę obrać i pokroić w krążki,marchewkę obrać,umyć i pokroić w słupki.Paprykę pokroić w paski,kapustę drobno poszatkować.
    Warzywa wrzucić do udek i całość dusić do miękkości tak około 1 godziny. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy