Udka Bumerang

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z kurczaka, owinięte w aromatycznym boczku, zanurzone w pysznym sosie pieczarkowym, to moja propozycja na dzisiejszy obiad.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 5 udek z kurczaka
    • 10 plastrów boczku parzonego
    • Przyprawa do kurczaka staropolska
    • Sól
    • pieprz
    • 1 kg pieczarek
    • Sos w paczce pieczarkowy
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka bumerang - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka 1. Udka myjemy i przecinamy na połowę, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka
    Każdy kawałek mięsa uwijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
    Pieczemy 35 minut w 180°C
  • grzyby 2. W tym czasie, co mięso nam się piecze, prużymy pokrojone pieczarki na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą
    Sos pieczarkowy rozrabiamy w ½ szklance zimnej wody i wlewamy pod koniec prużenia grzybów, chwilę gotujemy
  • udka 3. Udka po upieczeniu układamy w naczyniu i polewamy sosem pieczarkowym
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować