Udka z kurczaka pieczone

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne do obiadu, proste i szybkie w przygotowaniu

  • 40 min

Składniki:

  • udka drobiowe 7 szt
    czosnek 2-3 ząbki
    liść laurowy 2 szt
    ziele angielskie 3 ziarenka
    cebula 1 szt duża
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Udka z kurczaka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i przekroić w zgięciu na połowy.

    Cebulę pokroić w piórka, liście laurowe połamać, ziele angielskie rozgnieść, czosnek zmiażdżyć ze solą.

    Mięso skropić olejem, oprószyć pieprzem i obtoczyć w przyprawach. Odstawić do lodówki na dłużej można na noc.

    Naczynie żaroodporne posmarować olejem wyłożyć mięso i podlać odrobiną wody albo bulionu. Przykryć mięso folią aluminiową i dusić ok 30 min, później zdjąć folię żeby mięso się przyrumieniło.

    Można odwrócić mięso by było rumiane z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Przyprawy Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować