Uda kurczaka duszone z dodatkiem cebuli dymki

3.25 (4 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kto lubi dania z kurczaka ? zapraszam po przepis na przepyszne danie z udziałem cebuli dymki ze szczypiorem

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięso z uda kurczaka bez skóry,
    2 łyżki sosu sojowego,
    1 łyżka oleju,
    0,5 łyżki przyprawy do mięsa,
    1 płaska łyżka czosnku niedźwiedziego suszonego,
    150 ml przegotowanej wody,
    1 pęczek cebuli dymki ze szczypiorem
Wystaw ocenę:

3.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Uda kurczaka duszone z dodatkiem cebuli dymki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Uda kurczaka posypać przyprawami oraz dodać sos sojowy i dokładnie wymieszać
  • obiad 2. Mięso podsmażyć następnie wlać wodę opłukując miskę po mięsie i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa
  • obiad 3. Gdy dodana woda wyparowała dodać cebulę ze szczypiorem pokrojoną chwilę poddusić bez pokrywki a na koniec dodać świeżo zmielony pieprz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sos sojowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować