PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ucierany piernik na piwiehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/05/f997f3349d482ad71203ff7d1bb825f963579abd.jpeg40003000http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ucierany-piernik-na-piwie
1 kg mąki
6 całych jaj
500 g cukru pudru
500 g miodu
1 łyżka cynamonu
1 łyżka mielonych goździków
1/2 l piwa ( ja dałam żubra)
150 g margaryny
3 łyżki sody oczyszczonej
Sposób przygotowania przepisu:
Ucierany piernik na piwie
1.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodając po jednym żółtku. Nie przerywając ucierania, dodawać partiami mąkę wymieszaną z sodą. przyprawy, miód i piwo. Na końcu dodać pianę ubitą z białek i całość delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysokich natłuszczonych keksówek, i piec w temp. 170 stopni około godziny. Udekorować wg gustu i upodobań.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze