Sernik w łatki

5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Palce lizać!

  • 30 min

Składniki:

  • Blaszka o wymiarach 25x40cm
    Ciasto:
    5 jajek
    1,5 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    3 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 -3 łyżki kakao
    6 -7 łyżek masła czekoladowego typu Nutella

    Masa serowa:
    500g sera
    70g masła
    4 jajka
    1 budyń waniliowy
    1 łyżka mąki pszennej
    Niepełne ¾ szklanki cukru
    Cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik w łatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na puch. Następnie wlewać stopniowo olej, a na koniec cały czas ucierając wsypywać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przelać do formy, posypać ją połową kakao, wylać masę serową, ponownie posypać resztą kakao i zalać pozostałym ciastem. Na cieście kłaść kupkami niewielkie ilości masła czekoladowego. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, do zrumienienia ciasta.
  • 2. Masa serowa: Masło rozpuścić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać masło, ser, na końcu budyń. Dokładnie wszystko połączyć mikserem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_12-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować