Ucieraniec serowo-makowy z biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MARGARYNĘ UTRZEC Z CUKREM PUDREM,STOPNIOWO DODAJĄĆ ŻÓŁTKA,A NA KOŃCU MĄKĘ WYMIESZĄ Z PROSZKIEM.
MASA SEROWA;
MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM,STOPNIOWO DODAJĄC ŻÓŁTKA,SER I MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ BĄDZ BUDYŃ WYMIESZANY Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.Z BIAŁEK UBIJ PIANĘ I DELIKATNIE WYMIESZAJ.
MAK SPARZYĆ I ZEMLEĆ W MASZYNCE.MASŁO ROZGRZAĆ,DODAC MAK,MIÓD I CUKIER.GDY MASA PRZESTYGNIE,DODAĆ ŻÓŁTKA I BAKALIE.DOKŁADNIE WYMIESZAĆ ,JESZCZE PODSMAŻYĆ I DOPRAWC DO SMAKU.
ZŁOŻENIE CIASTA:BLASZKA 30X25
CIASTO UCIERANE-POŁOWA BISZKOPTÓW UKŁADANA NA UKOS W KRATKĘ-MIEDZY WOLNĄ PRZESTRZEŃ NAKŁADAC MAK I MASĘ SEROWĄ-POŁOWA BISZKOPTÓW UKŁADANA W KRATKĘ-POZOSTAŁA CZĘŚĆ MAKU I SERA.PIEC W 180ST PRZEZ 60MIN.
Komentarze