UCIERANIEC SEROWO-MAKOWY Z BISZKOPTAMI

4.5 (167 ocen)

CIASTO TE WYWARŁO NA MOJEJ ŻONCE OGROMNY ZACHWYT,BARDZO ŁATWE,SMACZNE,ELEGANCKIE CIASTO.

Składniki:

  • 10 DAG MARGARYNY
    10 DAG MĄKI
    10 DAG CUKRU PUDRU
    4 ŻÓŁTKA
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    MASA SEROWA:
    60 DAG SERA ZMIELONEGO
    30 DAG CUKRU
    1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY LUB 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    4 JAJKA
    1 ŁYZECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    15 DAG MARGARYNY
    MAK:
    30 DAG MAKU SUCHEGO
    1/2 SZKL MIODU PŁYNNEGO
    10 DAG CUKRU
    3 JAJKA
    2 ŁYZKI MASŁA
    BAKALIE
    DODATKOWO:
    1 OPAKOWANIE PODŁUŻNYCH BISZKOPTÓW

Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ucieraniec serowo-makowy z biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • UCIERANIEEC SEROWO-MAKOWY Z BISZKOPTAMI 1. MARGARYNĘ UTRZEC Z CUKREM PUDREM,STOPNIOWO DODAJĄĆ ŻÓŁTKA,A NA KOŃCU MĄKĘ WYMIESZĄ Z PROSZKIEM.
    MASA SEROWA;
    MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM,STOPNIOWO DODAJĄC ŻÓŁTKA,SER I MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ BĄDZ BUDYŃ WYMIESZANY Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.Z BIAŁEK UBIJ PIANĘ I DELIKATNIE WYMIESZAJ.
    MAK SPARZYĆ I ZEMLEĆ W MASZYNCE.MASŁO ROZGRZAĆ,DODAC MAK,MIÓD I CUKIER.GDY MASA PRZESTYGNIE,DODAĆ ŻÓŁTKA I BAKALIE.DOKŁADNIE WYMIESZAĆ ,JESZCZE PODSMAŻYĆ I DOPRAWC DO SMAKU.
    ZŁOŻENIE CIASTA:BLASZKA 30X25
    CIASTO UCIERANE-POŁOWA BISZKOPTÓW UKŁADANA NA UKOS W KRATKĘ-MIEDZY WOLNĄ PRZESTRZEŃ NAKŁADAC MAK I MASĘ SEROWĄ-POŁOWA BISZKOPTÓW UKŁADANA W KRATKĘ-POZOSTAŁA CZĘŚĆ MAKU I SERA.PIEC W 180ST PRZEZ 60MIN.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować