Ucierane z rabarbarem na kruchym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na kruche ciasto siekamy i zagniatamy. Dzielimy na dwie części i chowamy do zamrażarki.
Ucierane- jajka, maślankę, cukier kryształ oraz waniliowy miksujemy na średnich obrotach przez ok 2 minuty. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodajemy do ciasta i mieszamy na wolnych obrotach. Na końcu stopniowo wlewamy olej.
2.W międzyczasie rabarbar obieramy i drobno kroimy.
Przygotowanie- 1 część kruchego ciasta wałkujemy na rozłożonym papierze do pieczenia na wielkość blaszki. Przekładamy do formy, nakłuwamy widelcem. Wylewamy ciasto ucierane, układamy rabarbar, posypujemy migdałami i startą drugą częścią kruchego ciasta. Pieczemy ok 1 godzinę w temp. 180⁰C (do suchego patyczka). Studzimy na kracie, posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze