UCIERANE Z OWOCAMI

4.5 (164 ocen)

  • 1 godz. 30 min

NIEZAWODNY PRZEPIS NA SZYBKIE I SMACZNE CIASTO Z DOWOLNYMI OWOCAMI, ŚWIEŻYMI LUB MROŻONYMI

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • KOSTKA MARGARYNY
    1,5 SZKLANKI CUKRU
    5 JAJEK
    4 SZKLANKI MĄKI
    CUKIER WANILIOWY
    2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    SZCZYPTA SOLI
    10-12 ŁODYG RABARBARU LUB OKOŁO 60DKG DOWOLNYCH OWOCÓW (MALINY, BORÓWKI, WIŚNIE, JABŁKA ITP)
    KILKA ŁYŻEK CUKRU
    CUKIER PUDER DO POSYPANIA
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ucierane z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. RABARBAR OBRAĆ I POKROIĆ W PLASTRY, ZASYPAĆ CUKREM I ODSTAWIĆ NA KILKANAŚCIE MINUT. PO TYM CZASIE ODLAĆ SOK. JEŚLI UŻYWAMY OWOCÓW TO NALEŻY JE OCZYŚCIĆ I JEŚLI POTRZEBA TO ROZDROBNIĆ.
  • 2. .
  • 3. MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM, DODAWAĆ PO JEDNYM ŻÓŁTKU. GDY POWSTANIE JEDNOLITA MASA DODAWAĆ STOPNIOWO MĄKĘ WYMIESZANĄ WCZEŚNIEJ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.
  • 4. .
  • 5. .
  • 6. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ ZE SZCZYPTĄ SOLI I DODAĆ DO PRZYGOTOWANEJ WCZEŚNIEJ MASY. CIASTO WYRABIAĆ DO POJAWIENIA SIĘ DZIUREK POWIETRZNYCH. WYLAĆ DO BLACHY WYŁOŻONEJ PAPIEREM I NA WIERZCHU UŁOŻYĆ OWOCE. PIEC 1H W 180 STOPNIACH. PO UPIECZENIU POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Margaryna Masło Owoce Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować