REKLAMA

Ucierane ciasto z kokosową bezą, malinami i ricottą

wyświetlono: 745 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Bardzo puszyste ciasto z lekko kwaśnymi owocami, kokosową bezą nadającą całemu ciastu chrupkości. Delikatny krem na bazie śmietanki kremówki i sera ricotta nadaje całemu ciastu przyjemnej wilgoci i słodyczy:)

opublikowany: 26.06.2016
Udostępnij Pinterest
  • 30 min

Składniki:

  • Blaszka 25x40cm
    Ciasto:
    8 żółtek
    200g cukru pudru
    200g margaryny
    200g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    300g malin – mogą być inne drobne owoce

    Beza:
    8 białek
    1 szklanka cukru pudru
    100g kokosu

    Krem:
    330ml śmietanki 30%
    250g sera ricotta
    4 łyżki cukru pudru
    2 łyżeczki żelatyny







Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, wbijając kolejno żółtka. Na koniec wsypać przesianą mąkę z proszkiem, dokładnie zmiksować. Przełożyć ciasto na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, posypać malinami.
  • 2. Beza:Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder. Gdy piana będzie lśniąca wsypać kokos, delikatnie wymieszać go łyżką. Przełożyć bezę na ciasto z owocami. Piec ok. 40 minut w 180stopniach do suchego patyczka.
  • 3. Krem: Żelatynę zlać 2 łyżkami zimnej wody, następnie rozpuścić w ¼ szklanki wrzątku. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać serek delikatnie całość zmiksować. Krem przełożyć na wystudzone ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: bietka 15608573_10209994744458189_1327075467_o

Ciasto ucierane z bezą kokosową

Pyszne ciasto, idealne na upalne dni, bo nie trzeba go przekładać :)

kategoria: Ciasta Desery beza opublikowany: 29.05.2014 | wyświetlono: 3453 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0
Dodane przez: szat_e

Ciasto ucierane z porzeczkami i bezą

Ciasto, do którego nadają się różnego rodzaju owoce czy kwaśne dżemy. U mnie z porzeczkami ;)

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 20.07.2014 | wyświetlono: 18996 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_2816

Ciasto z ananasem i bezą kokosową

Na świąteczny stół i nie tylko

kategoria: Ciasta do kawy ciasto z kremem Desery biszkopty beza krem krem budyniowy opublikowany: 28.03.2018 | wyświetlono: 6023 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE