UCIERANE NA MLEKU Z PORZECZKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla Was przepis na ciasto ucierane na mleku – jeszcze nigdy nikomu, komu dałam ten przepis nie wyszedł zakalec!

Tym razem dodałam do niego porzeczki, które cudownie przełamały smak słodkiego ciasta.

Wy śmiało możecie zrobić z innymi ulubionymi owocami!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( tortownica 20 )

    * jajko - 2 szt

    * mąka pszenna - 1,5 szkl

    * cukier drobny - 3/4 szkl

    * olej -  100 ml ( nie zastępujemy masłem! )

    * proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

    * letnie mleko - 1/4 szkl

    * cukier waniliowy - 1 łyżka

    * czarne porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane

Ucierane na mleku z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Jajka ucieramy z cukrem do białości.

    Wsypujemy makę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym.

    Wlewamy olej i letnie mleko - cały czas miksujemy.

    Powstanie bardzo gęsta masa - tak ma być!

    Wylewamy na tortownicę lub blachę, obficie posypujemy owocami i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika.

    Pieczemy z termoobiegiem do suchego patyczka ( ok. 45-50 minut ).

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Porzeczki Czarna porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować