Ucierane mini babki cytrynowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pachnące, pyszne mini babki idealnie nadają się do wielkanocnego koszyka :)

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej lub tortowej
    220 g margaryny
    180 g cukru
    4 jajka
    sok z połowy dużej cytryny
    łyżka startej skórki z cytryny
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Ucierane mini babki cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, sokiem i skórką z cytryny.
  • 2. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
  • 3. Dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy z masą.
  • 4. Przekładamy ciasto do foremek i pieczemy około 35 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy