Ucierana babka z jabłkami

4.5 (166 ocen)

pyszne i smaczne domowe ciasto, z kubkiem gorącej herbaty idealne

Składniki:

  • 160 g mąki tortowej,
    160 g masła,
    140 g cukru,
    3 jajka,
    1 łyżka cukru brązowego,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    aromat waniliowy,
    3 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Ucierana babka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w dużą kostkę. Masło ucieramy z cukrem białym i brązowym, dodajemy po 1 jajku, następnie resztę suchych składników oraz aromat, miksujemy wszystko razem. Dodajemy jabłka, mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy silikonowej z kominem o średnicy 22 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy ok. 40 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia, wyjmujemy z formy, posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować