500 g ziemniaków
4 ząbki czosnku
tymianek
rozmaryn
olej
Sposób przygotowania przepisu:
Tymiankowo - rozmarynowe ziemniaki
1.
Ziemniaki umyć i podgotować w osolonej wodzie, aż będą pół miękkie ( zazwyczaj wystarczy 10 min od momentu zagotowania się wody ). Nastawić piekarnik na 160 st C.
Do żaroodpornego naczynia wlać olej ( tyle, żeby na centymetr zakrył dno ) przyprawić go szczyptą tymianku i rozmarynu, dodać ząbki czosnku w łupinkach. Wstawić do pieca żeby olej był gorący ( wtedy ziemniaki nie przykleją się do dna ) .
2.
Pokroić ziemniaki w ćwiartki, umieścić w gorącym naczyniu ( wymieszać z przyprawionym olejem, opcjonalnie lekko posolić ). Zapiekać pod grilem ok 10 min, aż się ładnie zarumienią
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze