Tymbaliki z łososiem

  • wyświetlono: 379 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

z nutką imbiru

Kasia
  • 1 porcje
  • 1440min

Składniki

100 gram wędzonego łososia w plastrach
2 szklanki bulionu rybnego
4 łyżeczki żelatyny
6 kawałków imbiru marynowanego
koperek

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Tymbaliki z łososiem

  • 1. Bulion zagotować.
    Zestawić i wsypać żelatynę.
    Dokładnie wymieszać.
    Odstawić do ostygnięcia.
    Do 3 foremek włożyć marynowany imbir.
    Boki każdej foremki wyłożyć plastrami wędzonego łososia.
    Zalać wszystko bulionem z żelatyną.
    Przykryć i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
    Najlepiej na całą noc.
    Podawać udekorowane koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośrybasezonowe przysmakigalaretaMama mnie nauczyłafittanie gotowanie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Tartinki z wędzonym łososiem i serowymi kuleczkami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Tartinki z wędzonym łososiem i serowymi kuleczkami

Świetna imprezowa przystawka lub...

Roladka

Dodane przez: kasiunia

Roladki szpinakowe z łososiem

Przepis na tą przekąskę jest dość...

Tortilla

Dodane przez: JulkaTomeczek

Tortille z łososiem i twarożkiem

Doskonała przekąska na imprezy

Serowe ślimaczki z tortilli i łososia

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ślimaczki serowe z tortilli i łososia

Prosta i szybka propozycja na imprezową...

Kanapki z łososiem

Dodane przez: weronika.dawidowicz

Kanapki z łososiem

Impreza u mnie w domu nie może...

Terina – babeczka z wędzonym łososiem, jajkiem i ziołowym serkiem

Dodane przez: Ewelina Marcin

Terrina – babeczka z wędzonym łososiem, jajkiem...

Świetna imprezowa przystawka lub...