Tymbaliki z łososiem

  • wyświetlono: 500 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

z nutką imbiru

Kasia S
  • 1 porcje
  • 1440min

Składniki

100 gram wędzonego łososia w plastrach
2 szklanki bulionu rybnego
4 łyżeczki żelatyny
6 kawałków imbiru marynowanego
koperek

Sposób przygotowania przepisu:

Tymbaliki z łososiem

  • 1. Bulion zagotować.
    Zestawić i wsypać żelatynę.
    Dokładnie wymieszać.
    Odstawić do ostygnięcia.
    Do 3 foremek włożyć marynowany imbir.
    Boki każdej foremki wyłożyć plastrami wędzonego łososia.
    Zalać wszystko bulionem z żelatyną.
    Przykryć i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
    Najlepiej na całą noc.
    Podawać udekorowane koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośrybasezonowe przysmakigalaretaMama mnie nauczyłafittanie gotowanie

Komentarze

Podobne przepisy

Ziołowe bagietki z łososiem

Dodane przez: Anus_102

Ziołowe bagietki z łososiem

Przekąska, na wykonanie której...

Tartinki z wędzonym łososiem i serowymi kuleczkami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Tartinki z wędzonym łososiem i serowymi kuleczkami

Świetna imprezowa przystawka lub...

wafle

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Koreczki z łososiem na waflach

Doskonała zakąska na imprezę.

roladki

Dodane przez: Michał Wrzosek

Roladki z łososiem i szpinakiem

Naleśniki w wersji wytrawnej. Porządna...

Roladka

Dodane przez: kasiunia

Roladki szpinakowe z łososiem

Przepis na tą przekąskę jest dość...

Terina – babeczka z wędzonym łososiem, jajkiem i ziołowym serkiem

Dodane przez: Ewelina Marcin

Terrina – babeczka z wędzonym łososiem, jajkiem...

Świetna imprezowa przystawka lub...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE