Tyci naleśniczki z łososiem oraz twarożkiem naturalnym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Naleśniczki,które podbiły nie tylko moje podniebienie.Bardzo łatwe w wykonaniu.Wspaniały pomysł na każdą okazję zarówno dla młodszych jak i starszych.Polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:

    200 g mąki pszennej
    2 jajka
    2 szklanki mleka
    1 łyżka oleju rzepakowego
    szczypta soli

    Nadzienie:

    200 gram wędzonego łososia
    2 opakowania serka np. Almette ( może być twój ulubiony smak)
    pęczek świeżego kopru
    świeża cytryna

Tyci naleśniczki z łososiem oraz twarożkiem naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tyci naleśniczki 1. Przygotuj ciasto naleśnikowe z podanych składników tak by było gładkie i gęste jak śmietana.
    Gotowe i ostygnięte naleśniki posmaruj ulubionym serkiem,posyp koperkiem i na to ułóż plaster łososia-skrop lekko sokiem z cytryny.Całość zwiń w rulon.Gotowe ruloniki pokrój w mniejsze części ( z jednego ruloniku powinno wyjść ok 6 tyci naleśniczków).
    Ułóż tyci naleśniczki na półmisku, przybierz świeżym koperkiem oraz cytrynką.
    Życzę niezapomnianych doznań smakowych.

Porady

Jeśli chcesz przygotować twarożek sama pamiętaj aby zbytnio go nie solić gdyż łosoś sam w sobie ma słonawy posmak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy