1.Do miski dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajko oraz masło o temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki szybko zagniatamy. keksówke (26x12 cm) wykładamy papierem do pieczenia i równomiernie wykładamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy 15 minut w temperaturze 190 stopni.
2.W misce mieszamy ser, cukier, budyń jajka oraz mleko skondensowane. Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 min a następnie przez 40 minut pieczemy w temperaturze 150 stopni.
3.Kiedy sernik przestygnie wykładamy je z formy. W mikrofali podgrzewamy kajmak żeby łatwiej było na nam go rozprowadzić. Smarujemy nim masę sernikową.
4.Całość oblewamy polewą czekoladową która rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciasto wkładamy do lodówki do czasu kiedy czekolada nam zastygnie. Przed podaniem wyjmujemy ok. 20 minut wcześniej z lodówki.
Komentarze