Twarożniki z serkiem wiejskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Skoro pogoda nie rozpieszcza, to chociaż śniadanie niech będzie ciepłe, smaczne i kolorowe.

  • 30 min

Składniki:

  • 150g twarogu półtłustego, 200g serka wiejskiego razem z mleczkiem, 1 jajko, 3 łyżki mąki ryżowej lub kukurydzianej, drobno posiekany szczypiorek, szczypta kurkumy, sól i pieprz wg smaku.

Twarożniki z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać serek wiejski i jajko, wymieszać. Dodać resztę składników, wszystko dokładnie wymieszać. Ręce zwilżyć, z masy uformować kulki, lekko spłaszczyć. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, posmarowanej oliwą, obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy