Biały ser uwielbiam dlatego,ze można łączyć go z przeróżnymi składnikami i zawsze jest pycha, do tego nie jest zbyt kaloryczny i dostarcza zdrowego tłuszczu, polecam moją nową wersję twarożku.
Składniki:
4 szparagi zielone
115 g sera białego półtłustego
¼ małej cebuli
100 g ogórka zielonego
½ pęczka rzodkiewki
2 łyżki jogurtu naturalnego 0%
Sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka suszonego lubczyku
Twarożek ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi umyć, obrać. Przekroić na pół, przełożyć do miski i zalać wrzątkiem na około 5-7 minut. Następnie przełożyć na sito aby woda dobrze odpłynęła. Pokroić w cieniutkie plasterki.
2.Do miski przełożyć ser i rozkruszyć go widelcem. Dodać kawałki szparagów
3.Cebulkę drobno poszatkować. Sprawione rzodkiewki pokroić w małą kostkę.
4.Ogórki umyć i razem z e skórką pokroić w średniej wielkości kostkę.Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać
5.Doprawić do smaku i dodać łyżkę jogurtu, ponownie wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt sypka dodać drugą jogurtu i wymieszać po raz ostatni. Odłożyć do lodówki na około 20-30 minut. Smacznego!
Komentarze