Twarożek ze szparagami

0 (0 ocen)

Biały ser uwielbiam dlatego,ze można łączyć go z przeróżnymi składnikami i zawsze jest pycha, do tego nie jest zbyt kaloryczny i dostarcza zdrowego tłuszczu, polecam moją nową wersję twarożku.

Składniki:

  • 4 szparagi zielone
    115 g sera białego półtłustego
    ¼ małej cebuli
    100 g ogórka zielonego
    ½ pęczka rzodkiewki
    2 łyżki jogurtu naturalnego 0%
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Pasty Ser

Twarożek ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyć, obrać. Przekroić na pół, przełożyć do miski i zalać wrzątkiem na około 5-7 minut. Następnie przełożyć na sito aby woda dobrze odpłynęła. Pokroić w cieniutkie plasterki.
  • image-23smxa4 2. Do miski przełożyć ser i rozkruszyć go widelcem. Dodać kawałki szparagów
  • image-0googmo 3. Cebulkę drobno poszatkować. Sprawione rzodkiewki pokroić w małą kostkę.
  • image-1ufkdoq 4. Ogórki umyć i razem z e skórką pokroić w średniej wielkości kostkę.Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać
  • image-13v99k4 5. Doprawić do smaku i dodać łyżkę jogurtu, ponownie wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt sypka dodać drugą jogurtu i wymieszać po raz ostatni. Odłożyć do lodówki na około 20-30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Ser biały Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować